Skrbno izbrane torbice za vse priložnosti.

Izberite jezik

Potek nakupa, dostava, vračila in pravice potrošnikov

Skrbno izbrano, pakirano in dostavljeno

Stroški pakiranja in dostave za vse izdelke v spletni trgovini Borseto znašajo 2,90 EUR. Pri nakupu v vrednosti vsaj 60 EUR je poštnina brezplačna.

Potem, ko ste v naši spletni trgovini izbrali svoje izdelke in oddali naročilo, boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila. Naročila imajo več stanj, s pomočjo katerih lahko sledite korakom do predaje paketa dostavni službi.

Stanja naročil in njihov pomen

Naročilo prejeto

To privzeto stanje prejmejo vsa naročila, oddana v spletni trgovini, razen če je izbrani način plačila predplačilo. Naročilo bomo obdelali ob delavnikih v najkrajšem možnem času.

Čaka nakazilo

To stanje imajo prejeta naročila, pri katerih je izbrani način plačila predplačilo. Naročilo bomo obdelali po prejemu nakazila.

V obdelavi

To stanje prejmejo potrjena naročila, ki jih pripravljamo za pošiljanje.

Odposlano

To stanje prejmejo vsa naročila, ki smo jih predali v dostavo dostavni službi. Naročila so pri vas najkasneje v treh delovnih dneh, običajno pa že naslednji delovni dan.

Zaključeno

To stanje prejmejo naročila, pri katerih je bil paket uspešno prevzet, s tem pa naročilo v celoti zaključeno.

Dostava

Koliko stane dostava torbice?

Poštnina torbice stane 2,9 eur, pri nakupu nad 60 eur pa je poštnina brezplačna.

Kako in v kolikšnem času mi boste dostavili paket?

Trenutno pošiljamo z dostavno službo GLS, največkrat je paket pri naročilu do 14.00 pri vas naslednji delovni dan.

Kaj če me na dan dostave ni doma?

Ko GLS obdela vaš paket, boste od dostavne službe prejeli SMS sporočilo ali e-mail sporočilo z informacijami o dostavi preko katerega lahko spremenite datum dostave in ali naslov dostave. Pred samo dostavo pa  Vas bo dostavljalec tudi poklical in se lahko tudi z njim dogovorite o morebitnih spremembah.

Ali lahko plačam po predračunu?

Večinoma se naše stranke odločajo za plačilo po povzetju, nudimo pa tudi možnost plačila po predračunu in osebni prevzem na sedežu podjetja  (Ulica 1.junija 25, 1420 Trbovlje) od ponedeljka do petka med 10:00 in 17:00.

Ali lahko plačam s kartico?

Tako pri plačilu po povzetju kot pri osebnem prevzemu, je vedno možnost plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami.

Prejela sem poškodovan paket – kaj naj storim?

Najprej preverite ali je vsebina paketa nepoškodovana in ali je v paketu vse kar ste naročili. Če je vse v redu, potem lahko brez skrbi uporabljate izdelke. Če pa je vsebina poškodovana ali manjka, nas o tem takoj obvestite, prosimo, da hkrati pošljete tudi sliko paketa in vsebine in mi bomo urejali stvari naprej.

Vračila

Torbica ni takšna, kot sem si jo predstavljala, želim jo vrniti.

Ni problema, če izdelka še niste uporabljali (vzeli ste ga iz embalaže in ste ugotovili, da ni primeren) nam v roku 14 DNI OD PREJEMA izdelka sporočite Vašo odločitev za odstop od pogodbe (razloga ni potrebno navesti). Nato torbico zapakirajte in v roku 14 dni vrnite preko katerekoli dostavne službe na naslov Sivko-Cestnik d.o.o., Ulica 1. junija 25, 1420 Trbovlje. Stroške vračila krijete sami.

Koliko časa traja, da vrnete kupnino?

V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in da se izdelek vrne neuporabljen, bomo kupnino vrnili v najkrajšem možnem času.

Prejela sem torbico, a glavna zadrga ne deluje, ali lahko to popravite?

V primeru takšnih napak Vas prosimo, da stopite z nami v kontakt preko trgovina@borseto.com . Skupaj bomo poiskali rešitev – odpravo napake, zamenjavo izdelka ali pa vračilo izdelka in s tem kupnine. Stroške poštnine, ki nastanejo pri reševanju teh težav, krijemo mi.