Skrbno izbrane torbice za vse priložnosti.

Izberite jezik

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in zakoni Republike Slovenije, ki opredeljujejo trgovsko dejavnost:

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa, torej od trenutka oddaje spletnega naročila. Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost s pogoji in hkrati tudi soglaša s pogoji poslovanja.

Ženske oblike besed v teh pogojih poslovanja veljajo tako za moške, kot za ženske.

Upravljalec spletne trgovine

S spletno trgovino Borseto na naslovu https://www.borseto.com (v nadaljevanju: spletna trgovina) upravlja podjetje Sivko-Cestnik d.o.o., Ulica 1. junija 25, 1420 Trbovlje, matična številka 3278972000, davčna številka SI61803090 (nismo zavezanci za DDV), ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: prodajalec ali Borseto).

Dostopnost informacij

Spletna trgovina se skladno z zakonodajo RS zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 • bistvene lastnosti blaga oziroma storitev, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • jasno in nedvoumno določene cene, iz katerih je razvidno ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • dostopnost oziroma dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • načine plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Uporabnice

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte obiskovalka spletne trgovine postane gostja spletne trgovine, s potrjeno registracijo v spletni trgovini pa obiskovalka postane članica spletne trgovine. Tako gostja kot članica spletne trgovine (v nadaljevanju: uporabnica) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini.

ObiskovalKa spletne trgovine lahko registracijo za članico spletne trgovine opravi preko spleta. Registracija je možna tudi med samim postopkom nakupa.

Ob registraciji v spletno trgovino kot članica spletne trgovine pridobi obiskovalka uporabniško ime, ki je enako naslovu njene elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo članico spletne trgovine nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Če želi uporabnica kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na trgovina@borseto.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena najkasneje v treh delovnih dneh, o uspešni spremembi pa bo uporabnica obveščena prek elektronske pošte.

Fotografije

Slike naših artiklov so posnete v digitalni obliki in zato se lahko zgodi, da barva oz. odtenek artikla, ki je na spletu, nekoliko odstopa od dejanske barve oz. odtenka tega artikla v naravi. Prav tako na barvo artikla na spletu močno vplivajo nastavitve vašega monitorja.

Postopek nakupa

Postopek nakupa poteka v štirih korakih:

 • Oddaja naročila
  Potem, ko izdelek oddate v Košarico in kliknete gumb Na blagajno v naslednjih korakih vnesete podatke o plačnici in prejemnici, izberete naslov za dostavo ter način dostave in plačila, v zadnjem koraku naročilo preverite in tudi dokončno potrdite.
 • Naročilo sprejeto
  Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Naročilo potrjeno
  Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče stranko na njeno kontaktno telefonsko številko.
 • Blago odpremljeno
  Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Košarica

Stanje vaše košarice lahko sproti spremljate na gumbu košarica. Pozor: S tem, ko ste artikel dodali v košarico, artikel še ni kupljen! Lahko se zgodi, da prav v tem času nekdo drug naroča isti artikel. Če gre za zadnji artikel na zalogi, bo le ta poslan kupcu, katerega naročilo je bilo prej v celoti oddano.

Cene

Vse v spletni trgovini navedene cene so v EUR veljajo v trenutku naročila in ne vključujejo davka na dodano vrednost, saj nismo zavezanci za DDV. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

Ob zaključku naročila se ceni izdelka doda tudi stroške pošiljanja in obdelave naročila.

Plačilni pogoji

Plačilo po povzetju

Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za izdelek poravnate dostavljalcu ob prejemu naročenih izdelkov.

Plačilo po predračunu

Ob prejemu naročila in izbiri plačila po predračunu vam bomo po elektronski pošti poslali predračun. Po prejetem plačilu sledi dobava v dogovorjenem roku.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca.

Izdaja računa

Prodajalec skupaj z naročenimi izdelki kupcu pošlje tudi račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dostava, vračila in menjave

Kupec med oddajo naročila izbere način dostave, s katerim prodajalec izvede dostavo naročenih artiklov. Čas dostave je praviloma najkasneje v štirih delovnih dneh od oddaje naročila. Podrobnosti o dostavi najdete tu.

Vsem našim kupcem nudimo možnost brezplačne menjave z drugim izdelkom (doplačate le morebitno razliko v ceni) ali brezplačnim vračilom kupnine. Pri tem veljajo določila v razdelku Pravica do odstopa od pogodbe.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene uporabe izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu. Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca (trgovina@borseto.com), tako da posreduje izpolnjen obrazec.

Prejeto blago mora kupec vrniti v 14 dneh od dneva, ko je obvestil upravljalca spletne trgovine, da odstopa od pogodbe. Kupec prejeti artikel vrne po pošti na naslov podjetja: Sivko-Cestnik d.o.o., Ulica 1. junija 25, 1420 Trbovlje ali ga osebno dostavi v trgovino na istem naslovu. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti prodajalcu nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, okvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus posameznih izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Vračilo opravljenih vplačil (razen stroškov poštnine za vračilo, ki jih krije kupec sam) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabnici ne vrnejo. Uporabnici se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabnici kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabnici.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Odveza odgovornosti

Trudimo se zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko dobavni roki in cene spremenijo tako hitro, da ne utegnemo pravočasno popraviti vseh sprememb. V takšnem primeru vas bomo obvestili o spremembah in omogočili odstop od naročila ali zamenjavo izdelka, oziroma ponudili rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačan znesek.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Pritožbe

Uporabnice lahko v primeru težav ali pritožb kontaktirajo službo za kupce po elektronski pošti na trgovina@borseto.com.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Sivko-Cestnik d.o.o. kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

Komunikacija

Borseto.com bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.